08/08/2017

«El Zoo d’en Pitus» Dictat Català A1

Por Elena Guinart

Dictat «El Zoo d’en Pitus»

El Zoo d’en Pitus és un llibre escrit per Sebastià Sorribes sobre com un grup d’amics organitza un zoo amb animals domèstics per recaptar diners perquè en Pitus pugui anar a Suècia a operar-se.

Vocabulari

A continuació, trobareu les paraules més destacades del dictat anterior en relació al nivell corresponent:

  • Organitzar: Arranjar, disposar convenientment.
  • Domèstic: Dit de l’animal l’espècie del qual ha estat domada i ensinistrada al servei de l’home durant moltes generacions fins al punt que ha modificat la morfologia i la fisiologia respecte a les corresponents formes salvatges.
  • Recaptar: Aconseguir alguna cosa a força d’instàncies, de precs.
  • Operar-se: Intervenció directa sobre certes parts del cos danyades a fi d’eliminar-les en tot o en part (ablació, amputació), procurar-los alguna correcció o substituir-les per altres d’artificials o procedents de persones sanes (trasplantaments), practicar un drenatge (fístula), extreure cossos estranys o formacions perilloses (tumors) o efectuar, simplement, una adequada diagnosi (laparotomia exploratòria).

Dictats de tots els nivells a Dictando

Dictando és el portal de dictats online on trobaràs diferents exercicis per tots els nivells: A1, A2, B1, B2, C1 i C2 en varis idiomes.

Feedback

Els dictats son un tipus d’exercicis didàctics que ajuden a millorar tant la compressió auditiva i lectora, com l’expressió escrita. A més, a la secció de vocabulari podeu trobar explicades les paraules de més dificultat. D’aquesta manera, els nous conceptes seran més fàcils d’assimilar.

Ens podeu deixar als comentaris les vostres opinions, si us ha agradat el dictat, suggeriments pels pròxims, temes que us puguin interessar i compartir qualsevol dubte que us pugui sorgir.

Moltes gràcies també per deixar-nos 5 estrelles a iTunes i clicar m’agrada a iVoox espanyol, iVoox Català, iVoox Anglès. Recordeu també que podeu compartir aquesta pàgina amb els vostres contactes, per fer més gran aquesta comunitat.

Para estar al dia de totes les novetats podeu seguir-nos a twitter, facebook o entrar al grup de facebook.

Estigueu atents perquè pugem nous dictats cada dia!