01/08/2018

«Recepta de samfaina» Dictat Català A2

Por Leticia López

Dictat  «Recepta de samfaina»

Passos a seguir per la preparació d’una samfaina:

Primer de tot, rentem bé tota la verdura. A continuació, pelem els pebrots verds i vermells i traiem les parts sobrants de l’interior. Llavors tallem a daus els pebrots, el carbassó, les cebes i l’albergínia i ho col·loquem tot a una safata. Després, ratllem tots els tomàquets i els reservem.

En una paella gran, posem oli d’oliva i primer hi tirem l’all. Després, tirem els daus de pebrot verd i vermell. Ho remenem deu minuts i seguidament, la ceba. A continuació, aboquem la resta de les verdures (excepte el tomàquet). Una bona remenada i finalment hi afegim tot el tomàquet ratllat i afegim la sal necessària.

Tot seguit, tapem la paella i deixem coent vint minuts a foc lent. Anem remenant perquè no quedi líquid. Finalment, quan ja estiguin les verdures quasi confitades, deixem la salsa que reposi dues hores i ja la podem servir.

Vocabulari

A continuació, trobareu les paraules més destacades del dictat anterior en relació al nivell corresponent:

  • Remenem: Remenar. Moure, agitar, una mescla perquè esdevingui més íntima, perquè es formi una emulsió, una solució, etc.
  • Aboquem: Abocar. Buidar (un recipient) abaixant-ne la boca, inclinant-lo, ajaient-lo, capgirant-lo, fent-lo caure.
  • Confitades: Confitat. Dit de l’aliment conservat en sal i vinagre o dissolent-ne el suc natural en sucre.

El Patrocinador

Aquest dictat segueix sense patrocinador. T’agradaria ser sponsor? Es molt senzill.

Resultat d'imatges de sponsor

Feedback

Els dictats son un tipus d’exercicis didàctics que ajuden a millorar tant la compressió auditiva i lectora, com l’expressió escrita. A més, a la secció de vocabulari podeu trobar explicades les paraules de més dificultat. D’aquesta manera, els nous conceptes seran més fàcils d’assimilar.

Ens podeu deixar als comentaris les vostres opinions, si us ha agradat el dictat, suggeriments pels pròxims, temes que us puguin interessar i compartir qualsevol dubte que us pugui sorgir.

Moltes gràcies també per deixar-nos 5 estrelles a iTunes i clicar m’agrada a iVoox espanyol, iVoox Català, iVoox Anglès. Recordeu també que podeu compartir aquesta pàgina amb els vostres contactes, per fer més gran aquesta comunitat.

Per estar al dia de totes les novetats podeu seguir-nos a twitter, facebook o entrar al grup de facebook.

Estigueu atents perquè pugem nous dictats cada setmana!