dictat catala polseres vermelles
02/06/2020

«Polseres vermelles» Dictado Catalan B2

Por Leticia López

Dictado  «Polseres vermelles»

Polseres vermelles és una sèrie de televisió, emesa per TV3 i dirigida i produïda per Pau Freixas i creada per Albert Espinosa. El guió original està basat en la novel·la El mon groc. La idea principal era fer cinc temporades deixant passar alguns anys entre elles, per tal que els personatges es fessin adults naturalment. Malauradament, la sèrie va ser cancel·lada, degut a que els actors no volien continuar amb el projecte. Tot i així, s’han fet adaptacions en diversos països com els Estats Units, Itàlia i Alemanya.

L’argument explica la història d’un grup de nois i noies que coincideixen en un hospital a causa de les seves malalties. La sèrie parla de l’amistat, les ganes de viure i l’afany de superació. A més, a diferencia d’altres series ambientades en hospitals, aquesta cedeix tot el protagonisme als pacients. El nom de la sèrie ve donat per les polseres de color vermell que porten els pacients un cop operats i que mes tard faran servir per anomenar el grup d’amics que formaran.

Vocabulario

A continuación, tenéis las palabras más relevantes del anterior dictado con respecto al nivel correspondiente:

  • Emesa: Emetre. Produir una emissió.
  • Argument: Articulació dels fets sobre els quals hom basteix una obra narrativa.
  • Afany: Afanyar. Lliurar-se activament a una tasca, a una acció.

El Patrocinador

Este dictado sigue sin patrocinador. ¿Te gustaría ser sponsor? És muy fácil.

Resultat d'imatges de sponsor

Feedback

Los dictados son un tipo de ejercicios didácticos que ayudan a mejorar tanto la comprensión auditiva y lectora, como la expresión escrita. Además, en la sección de vocabulario podéis encontrar explicadas las palabras de más dificultad. Así, los nuevos conocimientos os serán más fáciles de asimilar.

Nos podéis dejar en los comentarios vuestras opiniones, si os ha gustado el dictado, sugerencias para hacer los próximos, temas que os puedan interesar y compartir cualquier duda que os surja.

Muchas gracias también por dejarnos 5 estrellas en iTunes y iVoox español, iVoox Catalán, iVoox Inglés. También, recordad que podéis compartir esta página con vuestros contactos, para hacer de esta una mayor comunidad.

Para estar al día de todas las novedades podéis seguirnos en twitterfacebook o entrar en el grupo de facebook.

¡Estad atentos porque subimos nuevos dictados cada semana!