«La Vaca Cega» Dictado Catalán B2

Dictado La Vaca Cega

Dictado «La Vaca Cega»

Topant de cap en una i altra soca, avançant d’esma pel camí de l’aigua, se’n ve la vaca tota sola. És cega. D’un cop de roc llençat amb massa traça el vailet va buidar-li un ull, i en l’altre se li ha posat un tel. La vaca és cega. Ve a abeurar-se a la font com ans solia; mes no amb el ferm posat d’altres vegades ni amb ses companyes, no: ve tota sola.

Ses companyes pels cingles, per les comespel silenci dels prats i en la ribera, fan dringar l’esquellot mentres pasturen l’herba fresca a l’atzar… Ella cauria. Topa de morro en l’esmolada pica i recula afrontada… Però torna i abaixa el cap a l’aigua i beu calmosa. Beu poc, sens gaire set… Després aixeca al cel, enorme, l’embanyada testa amb un gran gesto tràgic; parpelleja damunt les mortes nines, i se’n torna orfe de llum sota del sol que crema, vacil·lant pels camins inoblidables, brandant lànguidament la llarga cua.

Joan Maragall, Poemes 

Vocabulario

A continuación, tenéis las palabras más relevantes del anterior dictado con respecto al nivel correspondiente:

  • Esma: Perdre l’orientació, la facultat de saber per on es va o què es fa.
  • Tel: Coberta membranosa tenuíssima.
  • Ans: Abans
  • Comes: Prat alterós, generalment situat en cims aplanats, ric en bon herbatge i idoni per a pastura.
  • Esquellot: Espècie de campana petita que hom posa al coll dels caps de bestiar que guien un ramat.
  • Esmolada: Fer agut el tall o la punta d’una eina, una arma, etc., donant a la fulla l’angle de tall adequat per a l’ús a què és destinada.
  • Testa: Cap d’una persona o d’un animal.
  • Nines: Pupil·la
  • Lànguidament: Dèbil, mancat d’energia, de vigor, d’empenta.

Dictados de todos los niveles en Dictando

Dictando es el portal de dictados donde encontrarás diferentes ejercicios para todos los niveles: A1A2B1B2C1 y C2 en varios idiomas.

Feedback

Los dictados son un tipo de ejercicios didácticos que ayudan a mejorar tanto la comprensión auditiva y lectora, como la expresión escrita. Además, en la sección de vocabulario podéis encontrar explicadas las palabras de más dificultad. Así, los nuevos conocimientos os serán más fáciles de asimilar.

Nos podéis dejar en los comentarios vuestras opiniones, si os ha gustado el dictado, sugerencias para hacer los próximos, temas que os puedan interesar y compartir cualquier duda que os surja.

Muchas gracias también por dejarnos 5 estrellas en iTunes y iVoox español, iVoox Catalán, iVoox Inglés. También, recordad que podéis compartir esta página con vuestros contactos, para hacer de esta una mayor comunidad.

Para estar al día de todas las novedades podéis seguirnos en twitterfacebook o entrar en el grupo de facebook.

¡Estad atentos porque subimos nuevos dictados cada día!

No hay comentarios

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Noticias
Dictando.com – The new dictation’s online portal

What is Dictando.com? Dictando is an online portal where to find dictations of levels from A1 to B1 according to the CEFR in different languages to practice our proficiency of a language. Also, to be up to date on all our updates follow us on twitter, facebook or join our group …

Noticias
Dictando.com – El nou portal de dictats

Que es Dictando.com? Dictando es un portal on trobar dictats de nivells del A1 al B2 segons el MCER en diferents idiomes per poder practicar el nostre domini d’un llenguatge. Per estar al dia de totes les novetats podeu seguir-nos a Twitter, Facebook o entrar al grup de Facebook. També, trobareu …

Dictando mujer
Noticias
Dictando.com – El nuevo portal de dictados

¿Qué es Dictando.com? Dictando es un portal donde encontrar dictados de niveles del A1 al B2 según el MCER en varios idiomas, para poner en práctica nuestro dominio de un lenguaje. Para estar al día de todas las novedades podéis seguirnos en Twitter, Facebook o entrar en el grupo de Facebook. También, encontrareis nuestros …