Sistema binari - Dictado Catalan B1
08/08/2018

«El sistema binari» Dictat Català B1

Por Leticia López

Dictat «El sistema binari»

El sistema binari és un sistema de numeració. Tots els nombres es representen utilitzant com a base dues xifres: zero i un. En altres paraules, és un sistema de numeració de base dos. En cambi, el sistema decimal que utilitzem més habitualment és de base deu. Els ordinadors treballen internament amb dos nivells de voltatge, per la qual cosa el seu sistema de numeració natural és el sistema binari.

Donat un nombre N, binari, per a expressar-lo en decimal, s’ha d’escriure cada xifra que el compon, multiplicada per la base del sistema, elevada a la posició que ocupa. Per a expressar un nombre decimal en binari, s’ha de dividir entre la potència de dos més pròxima.

Vocabulari

A continuació, trobareu les paraules més destacades del dictat anterior en relació al nivell corresponent:

  • Sistema: Conjunt d’elements, més o menys abstractes, coordinats entre ells, bé que no dependents necessàriament els uns dels altres.
  • Numeració: Acció de numerar.
  • Xifres: Cadascun dels signes gràfics utilitzats en els diversos sistemes de numeració per a expressar tots els nombres.
  • Habitualment: D’una manera habitual.
  • Voltatge: Tensió elèctrica expressada en volts.
  • Nombre: Resultat de comptar les coses que formen un agregat (dos, tres, quatre, etc., i també un, o sia, la unitat) o qualsevol dels ens abstractes que resulten de generalitzar aquest concepte.
  • Compon: Compondre. Formar (un tot) reunint o combinant diversos elements, diverses parts o diversos ingredients.
  • Potència: Donats un nombre a, anomenat base, i un nombre natural n, anomenat exponent, producte ande factors iguals a a.

El Patrocinador

Ja que aquest dictat segueix sense patrocinador, t’agradaria ser sponsor? Es molt senzill, en primer lloc has de contactar amb nosaltres a través del formulari dels patrocinadors.

Resultat d'imatges de sponsor

Feedback

Els dictats son un tipus d’exercicis didàctics que ajuden a millorar tant la compressió auditiva i lectora, com l’expressió escrita. A més, a la secció de vocabulari podeu trobar explicades les paraules de més dificultat. D’aquesta manera, els nous conceptes seran més fàcils d’assimilar.

Ens podeu deixar als comentaris les vostres opinions, si us ha agradat el dictat, suggeriments pels pròxims, temes que us puguin interessar i compartir qualsevol dubte que us pugui sorgir.

Sobretot moltes gràcies també per deixar-nos 5 estrelles a iTunes i clicar m’agrada a iVoox espanyol, iVoox Català, iVoox Anglès. A més, recordeu que podeu compartir aquesta pàgina amb els vostres contactes, per fer més gran aquesta comunitat.

També tingueu en compte que per estar al dia de totes les novetats podeu seguir-nos a Twitter, Facebook o entrar al grup de Facebook.

Estigueu atents perquè pugem nous dictats cada setmana!